06 1406 3231 info@crenative.nl

Over creNative

Simone Buck creNative Zakendoen met Duitsland

Mijn naam is Simone Buck, en ik ben wat we noemen een native speaker Duits. Mijn roots en mijn moedertaal zijn de Duitse. Bijna 25 jaar geleden, na het voltooien van mijn opleiding in de toeristische sector, kwam ik naar Nederland. Ik heb zelf toen ervaren hoe spannend het is om in een ander land vaste voet aan de grond te krijgen en te communiceren in een andere taal. De stap naar het buitenland is uitermate interessant, soms angstig en onzeker, maar vooral leerzaam en zeer inspirerend. Na een loopbaan als relatie- en salesmanager in het bankwezen en het toerisme heb ik creNative opgericht. Ik help bedrijven op basis van mijn eigen kennis en ervaring met het succesvol zakendoen met Duitsland.

Als native speaker Duits ben ik geboren en getogen in Zuid-Duitsland, wat nogal verschil maakt met de cultuur in Nederland. Daarmee bedoel ik niet alleen mentaliteit, leefgewoonten en tradities. Er zijn ook veel verschillen in de manier van werken en zakendoen. Bedrijfsstructuren en gedragscodes zijn anders. Net als de omgang met leidinggevenden en het aangaan van zakelijke relaties gebaseerd zijn op een andere culturele achtergrond. Dat geeft niet. In tegendeel, dat maakt het zakendoen met Duitsland boeiend. We kunnen van elkaar leren. Kijk hoe de ander het doet en gebruik de passende stukjes voor jouw eigen bedrijf. We leren en groeien door ons open te stellen voor andere mensen, door mee te discussiëren en vragen te stellen en door naar hun verhalen te luisteren.

Door mijn eigen ervaringen is “the way of life” aan weerszijden van de grens zeer vertrouwd. In beide culturen voel ik me thuis, van beide mentaliteiten draag ik iets in mij, en beide talen zijn “moedertaal” voor mij. Dit maakt het mogelijk dat ik me kan inleven in de verwachtingen en de belevingswereld van mijn klanten. Voor mij zijn het Duits en het Nederlands een wederzijdse stimulans en een rijke aanvulling. Met deze rijkdom ben ik mijn klanten graag van dienst.

Waarom creNative?

  • Native speaker Duits
  • Pragmatisch, klantgericht en meedenkend
  • Ruime kennis en ervaring in Duitse en Nederlandse samenleving en bedrijfsleven
  • Expertise in de toeristische sector & ervaring in uiteenlopende andere branches
  • Aantrekkelijke prijzen voor hoogwaardige vertalingen & Duitse les
Bel, whatsap of mail voor meer informatie of een offerte op maat.