Ga naar de inhoud

Over creNative

Simone Buck - Taaltrainer & vertaler Duits

Mijn verhaal

Ik ben Simone Buck, en ik ben wat we noemen een native speaker Duits. Mijn roots en mijn moedertaal zijn de Duitse. Al meer dan 25 jaar geleden, na het voltooien van mijn opleiding in de toeristische sector, kwam ik naar Noord-Nederland. Ik heb zelf toen ervaren hoe spannend het is om in een ander land vaste voet aan de grond te krijgen en te communiceren in een andere taal. De stap naar het buitenland is uitermate interessant, soms angstig en onzeker, maar vooral leerzaam en zeer inspirerend. Na een loopbaan als relatie- en salesmanager in het bankwezen en het toerisme heb ik creNative opgericht. Ik help bedrijven op basis van mijn eigen kennis en ervaring met het succesvol zakendoen met Duitsland.

Mijn visie

Als native speaker Duits ben ik geboren en getogen in Zuid-Duitsland, wat nogal verschil maakt met de cultuur in Nederland. Daarmee bedoel ik niet alleen mentaliteit, leefgewoonten en tradities. Er zijn ook veel verschillen in de manier van werken en zakendoen. Bedrijfsstructuren en gedragscodes zijn anders. Net als de omgang met leidinggevenden en het aangaan van zakelijke relaties gebaseerd zijn op een andere culturele achtergrond. Dat geeft niet. In tegendeel, dat maakt het zakendoen met Duitsland boeiend. We kunnen van elkaar leren. Kijk hoe de ander het doet en gebruik de passende stukjes voor jouw eigen bedrijf.
Ein Prosit der Gemütichkeit :-)

Mijn werkwijze

We leren en groeien door ons open te stellen voor andere mensen, door mee te discussiëren en vragen te stellen en door naar hun verhalen te luisteren. Door mijn eigen ervaringen is “the way of life” aan weerszijden van de grens zeer vertrouwd. In beide culturen voel ik me thuis, van beide mentaliteiten draag ik iets in mij, en beide talen zijn “moedertaal” voor mij. Dit maakt het mogelijk dat ik me kan inleven in de verwachtingen en de belevingswereld van mijn klanten. Voor mij zijn het Duits en het Nederlands een rijke wederzijdse aanvulling en stimulans. Met deze rijkdom ben ik mijn klanten graag van dienst.

Jouw voordeel

Je huurt een native speaker in tegen een scherp tarief. Maar wat krijg je nog meer? Je leest het hieronder.

Brede ervaring

  • Ervaringsdeskundig, kennis van Duitse en Nederlandse samenleving & bedrijfsleven​
  • Expertise & ruime ervaring als vertaler en trainer in de toeristische sector en vele andere branches

toewijding

  • Interesse in jouw verhaal, je bedrijf, je  motivatie en je doelen
  • Gedegen inventarisatie van de situatie, behoeftes en wensen
  • Klantgericht, meedenkend​ en proactief

hoge efficiency

  • Native speaker met no-nonsense-mentaliteit & pragmatische aanpak
  • Inzetten van de juiste kennis & tools levert een resultaat van hoge kwaliteit met een optimale prijs-kwaliteit-verhouding

Kennismaken?

Neem contact op!